Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rychlá půjčka / foto: shutterstock

Lidem bez bankovního účtu je určená půjčka vyplacená hotově

Téměř každá online půjčka slibuje rychlé zasání peněz na účet. Co však dělat, když vlastní bankovní účet nemáte?

Získat úvěr dnes není vůbec složité, aspoň pokud se nebavíme čistě o bankovním sektoru. Na nebankovní půjčky nás lákají reklamy na internetu i v offline světě. Je jich spousta a v případě nouze dokážou člověku skutečně vytrhnout trn z paty.

U nebankovní půjčky nikoho nebude zajímat, zda máte trvalý příjem a jestli se nacházíte v registru dlužníků – to je první lákadlo, proč zanevřít na banky. Nebankovní poskytovatelé ovšem lákají i na rychlost. Vaše žádost může být schválená třeba do 15 minut a za dalších 15 máte peníze na svém účtu. A jak rychlá půjčka funguje, když bankovní účet nemáte?

Půjčka vyplacená hotově se vyzvedává třeba na poště

Z účtu na účet peníze dorazí i za minuty, takže mít sjednaný bankovní účet je rozhodně výhodou, pokud potřebujete peníze rychle. Jestli ho ovšem nemáte, je zbytečné si ho jen kvůli jednomu úvěru zařizovat. I v dnešní online době se dá sehnat půjčka vyplacená hotově a také ji zvládnete zařídit z pohodlí domova přes počítač.

Vyplníte online formulář, odešlete žádost a počkáte na hovor od operátora, který s vámi probere konkrétní podmínky. Doložíte potřebné podklady, vyčkáte na schválení, a jestli bude úvěr schválen, vybíráte si, jakým způsobem chcete vyplatit hotovost. Dá se vyzvednout na pobočce České pošty, můžete si pro ni zajít na pobočku úvěrové společnosti, případně vám ji doveze obchodní kurýr až domů ke dveřím.

Předání peněz

O výhody online vyřízení s ní nepřicházíte

Půjčka v hotovosti tedy nemá oproti úvěru se zasláním peněz na účet žádné nevýhody. U většiny společností jde dokonce o jeden a ten samý úvěrový produkt, pouze si na závěr vyberete, jakou formou chcete peníze doručit.

Online půjčka má celou řadu pozitiv. Samozřejmě záleží na konkrétní půjčce, ale běžně se setkáte s tím, že nemusíte dokládat výši vašeho příjmu, nepotřebujete potvrzení od zaměstnavatele, překážkou není záznam v registru dlužníků ani nemožnost sehnat ručitele. Dost často vám půjčí pouze na občanský průkaz, a jelikož jde o bezúčelový úvěr, ani nemusíte vysvětlovat, na co peníze potřebujete. Splátkový kalendář si volíte sami.

Dobře si rozmyslete, jaké splátky zvládnete

U rychlých online půjček si sami zvolíte, kolik chcete půjčit a na jak dlouhou dobu. Právě v tom se skrývá největší kámen úrazu. Mnozí lidé totiž nejsou schopní rozumně stanovit, jak vysokou splátku zvládnou splácet. Dobře si spočítejte, jaké máte příjmy, kolik musíte vydat na bydlení, jídlo, benzín i všechny ostatní nezbytné výdaje. Vždycky je lepší si úvěr rozložit na delší dobu a nemít problémy se splácením než se snažit splácet co nejvíc a mít brzy pokoj. I po zaplacení splátky by vám mělo něco zbýt na útratu a na případy nouze.

K tomuto článku není otevřena diskuze