Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylová kuchyně / foto: www.jninterier.cz

Jak profesionálové plánují kuchyně?

Všichni víme, že mezi kuchyňskou linkou koupenou někde v hobby marketu a kuchyní na míru od skutečných profesionálů je značný rozdíl. V čem ale spočívá? Co dělají odborníci jinak? A vyplatí se investovat do jejich práce?

Kuchyně na míru dokáže daleko lépe využít prostor, který máte k dispozici. Je jedno, zda vlastníte obrovský rodinný dům, nebo jen malý byt. Zkušení profesionálové si poradí se vším. Jak to dělají?

Přemýšlí nad ergonomií

Když dělá kuchyni laik, rozmístí skříně a poličky tak, jak se mu hodí. Profesionální přístup funguje jinak. V rámci ergonomického plánování se dbá na vhodné uložení věcí směrem do výšky. Nejčastěji používané věci by měly být uložené zhruba v úrovni hrudníku a očí, úplně dole a úplně nahoře naopak skladujte ty zřídka používané. Proto se vás dobrá firma vyrábějící nábytek na míru bude vždy nejdříve vyptávat, jaké máte zvyky a co všechno chcete v kuchyni uchovávat.

Využívají zónové plánování

Zónové kuchyně rozdělují kuchyni na prostor pro ukládání zásob, nádobí, přípravu pokrmů, mytí, vaření a pečení. Obyčejně je zvykem také umístit blízko k sobě zónu se zásobami a prostor pro přípravu. Díky tomu nemusíte neustále pobíhat z jednoho místa na druhé a otevírat pět různých skříněk či šuplíků.

Kuchyně na míru

Mají cit na výběr barev

Někteří zákazníci přijdou s konkrétní představou. Většinou si ji vyhlídnou někde na fotografii a udělat to můžete i vy – kuchyně fotogalerie od firmy JN interiér vás jistě ohromí a inspiruje. Odborníci však dbají nejen na první dojem, ale i na to, co by se hodilo do daných prostor. Například pokud žijete v malém bytě, je lepší se zaměřit na světlejší barvy, jež opticky rozšíří prostor.

Zpracují návrh předem

Když si koupíte kuchyňskou linku, necháte si ji nainstalovat a pak zjistíte, že to není to pravé ořechové, máte problém. Odborníci vám tradičně předem zpracují grafickou vizualizaci, takže v případě nespokojenosti stihnete vše včas zastavit. Zmiňovaná společnost JN interiér, která se nezaměřuje pouze na kuchyně, ale i na vestavěné skříně a nábytek, nabízí grafický návrh a cenovou kalkulaci zdarma. Tak tomu dejte šanci.

K tomuto článku není otevřena diskuze